• Arkiv

 • mars 2014
  m ti o to f l s
  « Feb   Apr »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  

 • Etiketter

Staten bör betala tillbaka våra pensionspengar till AP-fonderna NU!

Staten bör betala tillbaka till AP-fonderna.

”INSÄNDARE MT. År 1998 fattade
riksdagen beslut om det nya
pensionssystemet. Man fattade
samtidigt beslut om att försvaga
AP-fonden genom att föra över
pengar till Stadskassan. Man bör-
jade med att överföra 45 miljarder
1999 och 2000 och överförde
sedan så att slutsumman blev 248
miljarder.

Nu vill moderaterna höja skat-
ter för att säkra kommande låg-
konjunktur. Man bör återbetala
248 miljarder till AP-fonden för
att säkra pensionssystemet vid en
kommande lågkonjunktur.”

Insändare: Kurt Karlsson

 
Tyckte jag läste på Text-TV:s nyheter härom dagen att Sverige för närvarande har ett underskott på 1248 miljarder kronor.

https://www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/Pressrum/publicerat/Statsskulden/

 

 

Trots detta så har vi råd att genomföra ytterligare ett jobbskatteavdrag, ge ytterligare sänkning av arbetsgivaravgifter, ge stimulansbidrag till Facebook nya anläggning i norr. Vi har råd att ge arbetsgivare gratis arbetskraft, s.k. fas 3:are och som grädde på moset en ekonomisk ersättning på cirka 4500:-/månad. Pengar som skulle kommit samhället till godo på ett helt annat sätt om de utbetalats till fas 3:arna istället – höjd konsumtion.
De som utförsäkras ifrån arbetslöshetskassorna kan söka nystartsjobb och locka arbetsgivare med dubbla arbetsgivaravgifter i stöd. Många väljer att vänta och man kan ju fundera över om kommunerna någonsin kommer att nyanställa någon när de kan få vad de behöver utan att betala för det.
Snart kommer det säkert också att finnas tillräckligt med gamla lärare som hamnat i fas 3 så att skolorna kan sätta in dem istället för att ta in betalda vikarier eller att ge eleverna studiedagar.

Jag befann mig själv utomlands vid denna tidpunkt och hade ingen aning om att pengar tagits ifrån AP-fonderna. Att man stal ifrån pensionspengarna i USA, ja, det visste jag men att man gjort detsamma här fick jag liksom inget meddelande om.

Vilka konsekvenser kommer dessa uttag att få för framtida pensionärer?

Att något är väldigt fel det förstår man när det pratas om att pensionsåldern skall höjas i tider av enorm arbetslöshet. Massarbeslöshet hos våra ungdomar och ringlande köer på arbetsförmedlingarna med 50 plussare. Dessa lata djävlar som skall jobba fram tills de blir 70. Med vadå kan man undra? Eget företag sägs det…. jo, jag tackar jag, och vad skall man leva på om det företaget inte blir långlivat? Ett sätt att få en viss procentsats bort ifrån arbetslöshetssiffrorna?

 

Är andemeningen att de transfererade summorna skall återinsättas eller skall allt bara falla i glömska?

Detta är en mycket viktig valfråga!!!!!

 

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu