• Arkiv

 • oktober 2013
  m ti o to f l s
  « Aug   Dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  

 • Etiketter

Amerikansk vitamininjektion – skär ner på semestern…

Dagens text TV rysare…………

 

TV4 Text torsdag 03 Okt 2013

KORTARE SEMESTER FÖR MER FRAMGÅNG….

Om Sverige skall fortsätta vara en framgångsrik industrination måste vi öka vår produktivitet, satsa på talanger och vara beredda på kortare semester, enligt en rapport från BCG Boston Consulting Group.

Sjukvårdskostnaderna växer 20 procent snabbare än BNP på grund av den åldrande befolkningen.

På lång sikt riskerar vi att få jobba mer, till exempel gå ner till två veckors semester, för att kompensera, enligt BCG.  slut citat.

Alla vet ju vid det här laget vilket land det är som står vid ruinens brant. De har tryckt nya pengar, allt efter behov, i åratal, FIAT money kallas det visst för. Landets företag lider i tysthet men kanske några konsultjobb utomlands kan ge tillfällig lindring…. eller? Inte fel att undra eller hur?

Jag förvånas över att dessa högutbildade konsulter eller skall vi säga så kallade ekonomer, väljer att analysera den svenska nationen istället för att leta efter åtgärder som skulle kunna förändra situationen på hemmaplanen. Något som saknas i utbildningen?

Att kostnaderna skulle öka för den växande äldre befolkningen var något som diskuterades i diverse marknadsekonomiska utbildningar redan i början av 1990-talet. Och man kan ju undra sa en flundra varför våra politiker inte avsatt pengar för detta ändamål istället för att stötta bolagsvärlden genom en ständig inpumpning av kapital samt skattelättnader etc….

 

Försent skall syndaren vakna… BCG skulle kanske varit med på ett tidigare stadie för då kanske vi skulle varit inne i en rådande högkonjunktur istället för tvärtom….

Men vi borde väl kunna fixa till det här. Det är bara att trycka mer svenska kronor istället för att låna upp utländsk valuta och sedan kan vi sälja av alla us dolares som vi stödköpte och vips kan den svenska kronan bli den världsledande valutan som alla vill investera i.

FIAT systemet är uppbyggt enligt principen att vi människor skall skuldsätta oss för att vissa intressenter skall dra ekonomiska fördelar av vår skuldsättning…… det verkar inte finnas något alternativ där amortering och slutbetalning finns med på agendan. Något att fundera över, eller?

Och var skall alla som går in i väggen ta vägen? Skall de flytta in till de äldre så att de kan hjälpa varandra?

 

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu