• Arkiv

 • februari 2012
  m ti o to f l s
  « Jan   Mar »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272829  

 • Etiketter

Pensionsålder vid 75?

Fredde Reinfelt vill jobba till 75 eller är det bara vi andra som skall göra det?

Alliansens ledare, våra höga vederbörande, anser att den allmänna bilden av nu gällande pensionsålder på 65 år är ett problem. Det kanske till och med kommer att bli ett gigantiskt problem om vi har ledare med åsikter som dessa speciellt om vi tillhör gruppen som måste förlita oss på det svenska pensionssystemet…….  Ni vet den där försäkringen som arbetsgivaren betalar in till…., för vår räkning.

Handen på hjärtat Fredde… varför inte höja pensionsåldern några år över medellivslängden? För andemeningen är väl att folk skall hinna dö innan pengarna betalas ut, så att de kan gå till någon annan pott och användas till annat? Vågar du berätta sanningen Fredde? Vad vill du använda våra pengar till?

Vill du?

-          Finansiera en utökad arbetskraftsinvandring för att stötta låglöne politiken?

-          Vara medlem i någon annan valutapakt än Europakten, jag menar det finns ju fler valutor än Euron som måste räddas?

-          Rädda fler banker och privata finansieringsbolag?

-          Investera mer pengar i IMF eller någon annan privatstartad räddningsverksamhet?

-          Betala högre avgift till EU?

-          Låna ut pengar till länder i kris?

Alliansen har ju enligt er själva räddat Sverige från ekonomisk kris och arbetslöshet. De där påstådda jobben kan enligt experter inte verifieras men ni ändrar inte era påståenden. Är det inte så att det är tack vare den svenska valutan som vi klarat oss så här bra som vi gjort? Är det inte så att ni politiker räddat den privata bolagssfären och det på bekostnad av en allt fattigare befolkning?

Sanning idag är att…

-          Ungdomar lever på praktikplatsjobb eller andra lösningar och får inte sitt första riktiga jobb förrän de börjar närma sig 30 strecket?

-          Flexibla timanställningar ger inte ens rätt till A-kasse-ersättning och ger knappast heller några större hurrarop när man ser resultatet i den pensionsintjänande kolumnen.

-          Svartjobben tas idag av de heltidsarbetande eftersom de anses vara vattentäta skott.

-          Övertid krävs av personal som redan går på knäna.

Hur skall dessa människor orka arbeta tills de fyller 75år? Att forskare och politiker kan klara det betvivlar jag inte men de andra som jag nämnt…, lever de ens till 75 fyllda? Kroppar utslitna av år inom industrin, vårdapparaten eller andra serviceyrken?

Fredde tycker att vi skall utbilda oss och byta karriär. Det gjorde jag efter 50 och redan det visade sig vara i det senaste laget. Nej, Fredde innan du tänker så skall du byta karriär. Omskola dig till undersköterska och sök arbete inom vården och du lycka till när frågan kommer om hur många års erfarenhet du har inom området och hur stark din fysik är……

Vet du Fredde att flera inom vården har en dygnsvila på bara 9 timmar? I vissa andra yrken så är det 11 timmar som gäller men det har gjorts dispens Fredde. Lagarna har skrivits om med åren för att passa in på det flexibla arbetsgivartänkandet samt dölja att schemaläggarna totalt saknar logistiskt tänkande. Och som grädde på moset läggs personalen in på rullande schema så att arbetstiderna varierar över dygnet vilket helt omöjliggör en livsviktig sov rytm. Vår eminenta vårdapparat skapar sjuka människor, så varför inte slopa pensionssystemet för dem helt och hållet?

Vad är det egentligen som är på G i vårt land? Varför agerar våra ledare som om vi redan sitter i IMF:s klor? Är det bara för att vi skall vara med och betala globala kostnader och därigenom skjuta oss själva i foten?

Kanske dags att börja undersöka vilka bolag det är som sitter i våra politikers fickor och i vilka styrelser de gästspelar.

Borde vi inte diskutera neddragningar inom den statliga politiska sektorn?  Vi borde kunna spara in minst 50% av både löner och pensioner eftersom det mesta bestäms och beslutas i EU anyhow? Att kopiera och översätta kräver ett bra dataprogram, vilket borde kunna gå att ordna. Nu är det dags att även politikerna går till Arbetsförmedlingen när deras period är slut och om de är för gamla för vidareutbildning så får de väl sluta sin bana under fas 3… som alla andra….

Det går an att ha visioner när man är född med guld sked i mun och endast arbetar med ansiktets muskulatur, eller?

That´s all Folks!

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu